Справа Южно-Української АЕС: підозрюваний залишився без обов'язків

Читать на русском
Столичний райсуд не продовжив обов'язку одному із підозрюваних у справі розкрадання коштів Южно-Української АЕС на тендерах.

Суд залишив без процесуальних обов'язків Сергія Юркевича, якого детективи Національного антикорупційного бюро в причетності до розкрадання коштів Южно-Української АЕС.

Таке рішення ухвалила слідча суддя Солом'янського районного суду міста Києва Вікторія Жовноватюк, повідомляє «Слово і Діло».

Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Сергій Подгорець просив суд покласти обов'язки на Юркевича, однак суд відмовив.

Зазначимо, що Юркевич є бенефіціаром, засновником і директором ТОВ «Південьбудресурс».

Як відомо, у 2012-2013 роках Южно-Українська АЕС закупила електрощитове обладнання за завищеною ціною на загальну вартість у 43,50 млн грн: загальноблочний щит постійного струму за 12,37 млн грн у ТОВ «Арстрейд» та щити КТПСН за 31,13 млн грн у ПАТ «Уніс-Трейд». Таким чином, учасники схеми незаконно заволоділи 27,94 млн грн шляхом завищення цін укладених договорів на цю суму, що підтверджується судовими експертизами. Кримінальне провадження за даним фактом було розпочате миколаївською міліцією ще у 2013 році, однак до 2016 року справа не просувалася, допоки її не передали до НАБУ.

Нагадаємо, бухгалтер однієї з фірм у цій справі намагалася оскаржити обшук. Раніше суд призначив повторний розгляд скарги на вирок у провадженні щодо ЮУАЕС. Також суд призначив до розгляду виділений акт в цій справі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: