Суд продовжив обов'язки підозрюваному в справі Южно-Української АЕС

Читать на русском
Столичний райсуд продовжив дію лише одного обов'язку підозрюваного у справі розкрадання коштів на тендерах Южно-Української АЕС.

Суд продовжив дію обов'язки про здачу на зберігання закордонних паспортів для підозрюваного у кримінальному провадженні щодо заволодіння коштами Южно-Української АЕС на тендерах із закупівлі загальноблочних щитів.

Таке рішення ухвалила слідча суддя Солом'янського районного суду міста Києва Оксана Криворот за результатам розгляду клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, повідомляє «Слово і Діло».

Прокурор САП просив суд продовжити дію й інших обов'язків, проте суддя Криворот задовольнила клопотання частково.

Як відомо, у 2012-2013 роках Южно-Українська АЕС закупила електрощитове обладнання за завищеною ціною на загальну вартість у 43,50 млн грн: загальноблочний щит постійного струму за 12,37 млн грн у ТОВ «Арстрейд» та щити КТПСН за 31,13 млн грн у ПАТ «Уніс-Трейд». Таким чином, учасники схеми незаконно заволоділи 27,94 млн грн шляхом завищення цін укладених договорів на цю суму, що підтверджується судовими експертизами. Кримінальне провадження за даним фактом було розпочате миколаївською міліцією ще у 2013 році, однак до 2016 року справа не просувалася, допоки її не передали до НАБУ.

Нагадаємо, інший підозрюваний у цій справі залишився без обов'язків. Також суд залишив під арештом майно розшукуваного підозрюваного у справі Южно-Української АЕС. Раніше бухгалтер намагалася оскаржити обшук НАБУ в цьому провадженні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: