Гончарук оголосив про початок перезавантаження влади

Читать на русском
Прем’єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що Кабінет міністрів розпочинає процес перезавантаження влади.

Прем’єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що Кабінет міністрів розпочинає процес перезавантаження влади.

Таку думку він висловив у Facebook коментуючи підписаний президентом Володимиром Зеленським закон, який спрощує процедуру працевлаштування та звільнення держслужбовців.

Держслужба за контрактом та скасування рангів: що передбачає законопроект про перезавантаження владиЯкщо законопроект ухвалять, то з’явиться контрактна служба для держслужбовців, зникають ранги та доплати за них, хоча в кулуарах обговорюють підвищення зарплати чиновникам.

«Нарешті ми зможемо ефективно управляти державними органами — бачити реальні результати тих, хто дійсно працює. Уряд технократів розпочинає перезавантаження влади! Як саме? Запроваджуємо контрактну державну службу. Контракт має стати головною мотивацією працювати на результат: робота виконана – спокійно працюєш, відсутній результат — вільний», - написав Гончарук.

За словами глави уряду, буде ліквідовано бюрократичні бар’єри, які сповільнювали ухвалення кадрових рішень за неефективної роботи держслужбовців (раніше таких працівників не могли звільнити роками через бюрократію). Зміниться й структура оплати праці: більша продуктивність — вища премія.

«У владні кабінети — амбітну молодь! У кого «очі горять» — шукай себе на career.gov.ua. Чесних, порядних і розумних людей Україна потребує найбільше! Долучайся до будівництва країни нової ери», - закликав прем’єр-міністр.

Він також наголосив, що час тих, хто звик «відсиджуватися» на роботі замість того, щоб працювати, вичерпано.

Нагадаємо, Верховна рада ухвалила в цілому законопроект №1066 про внесення змін до деяких законів України щодо перезавантаження влади.

Президент Володимир Зеленський 23 вересня підписав законопроект Про внесення змін до деяких законів України про перезавантаження влади №1066.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: