Рада ухвалила зміни до закону про перезавантаження влади: підтримали лише «слуги народу»

Читать на русском

Верховна рада ухвалила законопроект «Про внесення змін до деяких законів України щодо перезавантаження влади». Мета документа – спрощення порядку прийняття на державну службу та звільнення з неї, а також підвищення відповідальності чиновників за досягнення результатів роботи. Законопроект, зокрема, передбачає завпровадження контрактної держслужби, ліквідацію надбавки за ранг держслужбовця і виплати за додаткове навантаження. «Слово і Діло» подивилося, як розподілилися голоси в залі.

За закон проголосували 228 народних депутатів, 24 – «Проти», 50 – утрималися і 84 – не голосували. Варто відзначити, що закон ухвалили виключно силами фракції «Слуга народу» і чотирьох позафракційних нардепів (Дмитра Разумкова, Руслана Стефанчука, Євгена Яковенка, Андрія Іванчука).

«Слуга народу» дала 224 голоси «За», 11 – не голосували, 16 – були відсутні. Позафракційні нардепи дали 4 голоси, 14 – утрималися, 14 – не голосували, один — відсутній.

Фракція «Опозиційної платформи – За життя» майже у повному складі не голосувала: 5 – «Проти», один – утримався, 32 – не голосували, 6 – були відсутні. В «Європейської солідарності» з 27 депутатів 19 проголосували «Проти», один – утримався, 5 – не голосували, 2 – відсутні.

Жодного голосу не дала «Батьківщина»: 11 – утрималися, 5 – не голосували, 8 – відсутні. У «Голосі» 17 з 20 депутатів утрималися. У групі «За майбутнє» 16 осіб не голосували, 6 – утрималися, один – був відсутній.

Нагадаємо, Верховна рада ухвалила закон про реформу прокуратури, ініційований президентом Володимиром Зеленським.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: