ВР ухвалила законопроект про перезавантаження влади

Читать на русском
Верховна рада ухвалила в цілому законопроект №1066 про внесення змін до деяких законів України щодо перезавантаження влади.

Верховна рада ухвалила в цілому законопроект №1066 про внесення змін до деяких законів України щодо перезавантаження влади.

За документ проголосували 228 народних депутатів.

Згідно з пояснювальною запискою запропоновані зміни стосуються обмеження дії законодавства про працю на державну службу, спрощення порядку прийняття на державну службу та звільнення з неї, підвищення відповідальності державних службовців за досягнення результатів своєї діяльності, усунення зайвих проміжних органів оскарження, при збереженні безумовного права на судове оскарження, запровадження можливості контрактної державної служби та усунення надмірного (на рівні закону) регулювання зазначених суспільних відносин, а відповідні повноваження делегуються Кабінету міністрів України.

Нагадаємо, в перший день роботи нової Верховної ради нардепи від «Слуги народу» подали проєкт закону про перезавантаження влади. Ця ініціатива стосується державних службовців і передбачає зміни в закони «Про державну службу», «Про центральні органи виконавчої влади», «Про Кабінет Міністрів України», а також до низки нормативних актів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: