Розтрата коштів «Центргазу»: ВАКС залишив заарештованими рахунки компанії

Читать на русском
Антикорупційний суд відмовив у задоволенні клопотання про зняття арешту з коштів приватної компанії.

Вищий антикорупційний суд залишив заарештованими рахунки приватної компанії «Метіда» у межах кримінального провадження за підозрою колишнього директора дочірнього підприємства «Центргаз» Костянтина Старовойта у розтраті 8,6 млн грн.

Таке рішення 12 вересня ухвалив слідчий суддя ВАКС Володимир Воронько, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказується в документі, Старовойту повідомили про підозру у розтраті 8,6 млн грн ДП «Центргаз». За версією слідства, він разом з іншими особами, в тому числі, які мають вплив на ТОВ «Метіда», діючи умисно, з корисливих мотивів, за попередньою змовою, заволодів цими коштами. За словами прокурора, Старовойт напередодні звільнення був зацікавлений у заволодінні коштами підприємства на користь ТОВ «Метіда», оскільки протягом 1 кварталу 2017 року, обіймаючи посаду директора ДП «Центргаз», отримував дохід від ПрАТ «УкргазЕнерго», директором якого був Ігор Воронін. Останній одночасно є й засновником ТОВ «Метіда», на користь якого за вказівкою Старовойта було переказано кошти в сумі 8,6 млн грн, які протиправно виведені з володіння ДП «Центргаз». Тому прокурор просив суд накласти арешт на рахунки компанії «Метіда» в межах суми 8,6 млн грн, а суддя клопотання задовольнив.

У зв'язку з цим адвокат в інтересах фірми подав клопотання про зняття арешту з рахунків. На його думку, арешт накладений безпідставно та необґрунтовано, оскільки законність походження грошових коштів на рахунках ТОВ «Метіда» стверджується документами щодо ведення господарської діяльності товариством та правочинами, укладеними ТОВ «Метіда та ТОВ «Нафтогазгруп «Деметра». Вивчивши клопотання, суддя залишив його без задоволення.

Нагадаємо, суд відправив Старовойта під домашній арешт.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: