Розтрата коштів «Центргазу»: екс-директора відправили під домашній арешт

Читать на русском
Столичний райсуд частково задовольнив прохання Національного антикорупційного бюро і обрав запобіжний захід екс-керівнику дочірнього підприємства.
Солом'янський суд Києвафото: «Слово і Діло»

Суд відправив під нічний домашній арешт колишнього директора дочірнього підприємства «Центргаз» (входить до складу ВАТ «Кіровоградгаз», яке на 51% належить НАК «Нафтогаз України») Костянтину Старовойту, якого Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють у розтраті 8,6 млн грн.

Таке рішення 26 червня ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Віталій Українець за результатами розгляду клопотання детектива НАБУ, повідомляє «Слово і Діло».

Так, детектив НАБУ просив суд обрати Старовойту запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, оскільки існують ризики переховування ним від правоохоронних органів; перешкоджання слідству; незаконно впливу на свідків; знищення, приховування або спотворення доказів у справі.

Вивчивши клопотання, суддя його задовольнив частково. Так, він відправив екс-директора «Центргазу» під нічний домашній арешт з покладанням низки обов'язків, зокрема: прибувати за кожним викликом; не залишати місце постійного проживання вночі; повідомляти про зміну місця проживання та/або роботи; утримуватися від спілкування з працівниками, засновниками ТОВ «Метіда», ТОВ «Нафтогазгруп «Деметра»; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет.

Як відомо, НАБУ повідомило Старовойту про підозру. За версією слідства, він напередодні свого звільнення влітку 2017 року уклав договір на закупівлю 1,3 млн кубічних метрів газу за 9,035 млн грн в комерційної компанії на обтяжливих для «Центргазу» умовах. За цим договором «Центргаз» мав внести повну передоплату за газ, інакше, продавець звільнявся від поставки, а ДП «Центрогаз» натомість зобов'язувалося сплатити штраф у розмірі 100% вартості газу, який комерційна компанія мала поставити за цим договором. Будучи обізнаним із цими умовами, екс-керівник «Центргазу» розпорядився перерахувати постачальнику газу лише частину суми у розмірі 8,6 млн грн. Тим самим здійснив розтрату коштів підприємства, адже газ за таких умов «Центрогаз» не отримало.

Нагадаємо, суд скасував закриття НАБУ справи про премії екс-голови НАЗК. Також НАБУ завершило розслідувати нову справу про збитки філії УЗ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: