НАБУ повідомило про підозру в розтраті екс-директору «Центргазу»

Читать на русском
Антикорупційні правоохоронні органи повідомили про підозру колишньому очільнику дочірнього підприємства, яке входить до складу ВАТ Кіровоградгаз.

Детективи Національного антикорупційного бюро під процесуальних керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили про підозру у розтраті 8,6 млн грн колишньому директору дочірнього підприємства «Центргаз», що входить до складу ВАТ «Кіровоградгаз» (51% акцій належать державній НАК «Нафтогаз України»).

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу НАБУ.

«24 червня колишньому керівнику дочірнього підприємства «Центргаз», що входить до складу ВАТ «Кіровоградгаз», повідомили про підозру у розтраті 8,6 млн грн. Дії екс-посадовця кваліфіковано за частиною 5 статті 191 Кримінального кодексу України», – йдеться у повідомленні.

За версією слідства, напередодні свого звільнення влітку 2017 року екс-директор компанії уклав договір на закупівлю 1,3 млн кубічних метрів газу за 9,035 млн грн в комерційної компанії на обтяжливих для «Центргазу» умовах. За цим договором «Центргаз» мав внести повну передоплату за газ, інакше, продавець звільнявся від поставки, а ДП «Центрогаз» натомість зобов'язувалося сплатити штраф у розмірі 100% вартості газу, який комерційна компанія мала поставити за цим договором.

«Будучи обізнаним із цими умовами, екс-керівник «Центргазу» розпорядився перерахувати постачальнику газу лише частину суми у розмірі 8,6 млн грн. Тим самим здійснив розтрату коштів підприємства, адже газ за таких умов «Центрогаз» не отримало. Слідство вважає, що екс-керівник ДП «Центргаз» діяв свідомо, ймовірно, в змові з іншими особами, коло яких наразі встановлюють детективи Національного бюро», – пояснили в НАБУ.

За даними журналіста «Слова і Діла», йдеться про Костянтина Старовойта та компанію «Нафтогазгруп «Деметра».

Нагадаємо, НАБУ повідомило про підозру двом екс-чиновникам філії «Укрзалізниці». Також детективи повідомили про підозру екс-директору Чорнобильського спецкомбінату.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: