Розтрата коштів ДП «Центргаз»: суд заарештував рахунки компанії

Читать на русском
Столичний райсуд задовольнив клопотання прокурора про накладення арешту на банківські рахунки приватної компанії.

Суд наклав арешт на банківські рахунки приватної компанії «Метіда» у межах кримінального провадження за підозрою колишнього директора дочірнього підприємства «Центргаз» Костянтина Старовойта у розтраті 8,6 млн грн.

Таке рішення 9 серпня ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Віталій Українець за результатами розгляду клопотання прокурора, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказується в документі, Старовойту повідомили про підозру у розтраті 8,6 млн грн ДП «Центргаз». За версією слідства, він разом з іншими особами, в тому числі, які мають вплив на ТОВ «Метіда», діючи умисно, з корисливих мотивів, за попередньою змовою, заволоділи цими коштами. За словами прокурора, Старовойт напередодні звільнення був зацікавлений у заволодінні коштами підприємства на користь ТОВ «Метіда», оскільки протягом 1 кварталу 2017 року обіймаючи посаду директора ДП «Центргаз» отримував дохід від ПрАТ «УкргазЕнерго» директором якого був Ігор Воронін. Останній одночасно є й засновником ТОВ «Метіда», на користь якого за вказівкою Старовойта було переказано кошти в сумі 8,6 млн грн, які протиправно виведені з володіння ДП «Центргаз».

Тому прокурор просив суд накласти арешт на всі банківські рахунки ТОВ «Метіда» в межах 8,6 млн грн. Вивчивши клопотання, суддя його задовольнив.

Нагадаємо, суд відправив під домашній арешт екс-колишнього директора «Центргазу». Нещодавно НАБУ завершило розслідувати цю справу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: