ВР ухвалила закон про викривачів корупції за основу

Читать на русском
ВР підтримала у першому читанні законопроект 1010 про внесення змін до закону про запобігання корупції» щодо викривачів корупції.

Верховна рада України підтримала за основу у першому читанні законопроект №1010 «Про внесення змін до закону «Про запобігання корупції» щодо викривачів корупції». «За» проголосували 283 депутатів.

Також парламент підтримав підготовку закону президента до другого читання за скороченою процедурою.

Законопроекти Зеленського: які зміни президент запропонував РадіВолодимир Зеленський зареєстрував у парламенті понад 20 законопроектів. Ми розібралися, що пропонує змінити президент.

Як відомо, документ має внести зміни до закону «Про запобігання корупції» щодо визначення правового статусу викривачів корупції, їх прав і гарантій захисту; забезпечення умов для розкриття інформації про корупцію; унормування порядку розкриття викривачем корупції інформації; звільнення від юридичної відповідальності викривачів корупції за розкриття інформації про корупційний або пов'язаному з корупцією правопорушення; забезпечення держзахисту викривачів корупції, зокрема захисту їх трудових прав.

Нагадаємо, у нової влади — президента, Кабінету міністрів і народних депутатів – стільки ідей щодо реформ в Україні, що парламент буквально засипали законопроектами. У перший тиждень роботи Верховної ради дев'ятого скликання було зареєстровано 387 ініціатив. Для порівняння: за січень в Раду внесли 62 законопроекти, за лютий – 115, за березень – 99, за квітень – 78, за травень – 73, за червень – 43. «Слово і Діло» подивилося, хто головні законотворці тижня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: