Рада відтермінувала штрафи для власників «євроблях»: хто підтримав рішення

Читать на русском

Верховна рада ухвалила президентський законопроект про відстрочку застосування штрафних санкцій за порушення порядку ввезення автомобілів. Документ передбачає відтермінування штрафів для власників «євроблях» на три місяці: до 19 листопада. Законопроект проголосували спочатку за основу, а потім відразу в цілому. «Слово і Діло» подивилося, як розподілилися голоси в залі.

Закон в цілому підтримали 284 народні депутати, 38 були «Проти», 8 – утрималися, 70 – не голосували.

Фракція «Слуга народу» дала 228 голосів «За», двоє утрималися, 12 – не голосували, 9 – були відсутні. «Опозиційна платформа – За життя» майже у повному складі не голосувала: 34 – не голосували, 5 – утрималися, 5 – були відсутні.

Позафракційні депутати дали 24 голоси «За», 10 – не голосували. З фракції «Батьківщини» закон підтримали 15 нардепів, 6 – не голосували, 3 – були відсутні. Група «За майбутнє»: 17 голосів «За», один утримався, 2 – не голосували і 2 – відсутні.

Більшість членів «Європейської солідарності» – 21 особа – проголосували «Проти», 3 – не голосували і 3 – відсутні. «Голос» також майже у повному складі виступив «Проти», ще 3 депутати не голосували.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський 17 липня обіцяв протягом місяця вирішити питання відтермінування штрафів для власників нерозмитнених автомобілів. Але виконати обіцянку в строк не зміг.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: