Суд затвердив угоду між САП і заступником голови Укрдержархіву

Читать на русском
Столичний райсуд розглянув угоду, укладену між антикорупційним прокурором і обвинуваченим чиновником архівної служби.
Ігор Бондарчук

Суд затвердив угоду про визнання провини, укладену між Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою і заступником голови Державної архівної служби України Ігорем Бондарчуком.

Таке рішення 5 вересня ухвалила колегія суддів Шевченківського районного суду міста Києва під головуванням Марини Антонюк, повідомив журналісту «Слова і Діла» прокурор САП.

Суд присудив Бондарчуку покарання у вигляді 51 тисячі гривень штрафу із забороною рік обіймати посади і спецконфіскацією 130 тис. грн.

За версією слідства, Бондарчук в обмін на 10 тисяч доларів неправомірної вигоди пообіцяв сприяння у працевлаштуванні особи до Фонду державного майна України. Згодом, вони домовилися про зменшення вартості «послуги» до 9800 доларів. Гроші передавалися двома траншами, а під час отримання другого в розмірі 4800 доларів посадовця й затримали.

Крім цього, з березня 2018 року детективи НАБУ та прокурори САП розслідували справу про можливе недостовірне декларування Бондарчуком. За даними детективів, заступник голови Укрдержархіву не відобразив отриманий ним дохід у 1,24 млн грн та видатки у 1,105 млн грн, а також інформацію про два правочини: купівлі-продажу та дарування (за останнім він подарував іншій особі нерухомість вартістю 3,299 млн грн). За цим фактом його також обвинувачували.

Нагадаємо, суд відправив під домашній арешт заступника голови Укрдержархіву.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: