З'ясувалися деталі справи заступника голови Укрдержархіву

Читать на русском
Посадовець української архівної служби вимагав майже 10 тисяч доларів у особи, яка хотіла працевлаштуватися у Фонд держмайна.

Заступник голови Державної архівної служби України Ігор Бондарчук нібито вимагав 9800 доларів і отримав 4800 доларів неправомірної вигоди за допомогу у працевлаштуванні до Фонду державного майна невідомого.

Про це йдеться в ухвалі слідчого судді Солом'янського районного суду міста Києва Максима Вишняка від 11 липня, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказується в рішенні, Бондарчук в період з 13 травня до 9 липня неодноразово зустрічався з невідомим, який був в активному пошуку роботи. Знаючи це, посадовець Укрдержархіву висловив останньому прохання надати неправомірну вигоду в сумі 9800 доларів за допомогу у працевлаштуванні до Фонду держмайна. Так, за вказану суму підозрюваний нібито пообіцяв вплинути на ухвалення рішення службовими особами ФДМ щодо працевлаштування його на посаду головного спеціаліста Фонду. 9 липня Бондарчук зустрівся з вказаною особою у приміщенні кафе-бару CityZen, де отримав 4800 доларів як частину неправомірної вигоди.

Крім того, заступника голови Укрдержархіву підозрюють у недостовірному декларуванні. За версією слідства, він вніс недостовірні дані до електронної декларації за 2016 рік. Зокрема, Бондарчук не вказав отриманий ним дохід у розмірі 1,24 млн грн, правочин купівлі-продажу, відомості про видаток у розмірі 1,105 млн грн та правочин дарування у розмірі предмету дарування 3,3 млн грн.

Нагадаємо, НАБУ затримало на хабарі заступника голови Укрдержархіву. Пізніше йому повідомили про підозру. Також суд відправив Бондарчука під домашній арешт.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: