Які обіцянки повинні виконати восени мери

Читать на русском

З початком нового політичного сезону цієї осені можна очікувати тектонічних змін у житті країни, оскільки ми маємо нову Верховну раду, новий Кабмін, майже всіх нових голів ОДА і не виключено, що мерів також спробують достроково переобрати. А поки цього не сталося, «Слово і Діло» пропонує подивитись, які обіцянки повинні виконати голови обласних центрів протягом найближчих трьох місяців.

Вже в середині вересня стане зрозумілим, чи піде у відставку мер Дніпра Борис Філатов через парі з президентом, яке вони уклали в липні під час візиту Володимира Зеленського до Дніпропетровської області.

Тоді Зеленський повідомив журналістам, що мер Дніпра пообіцяв завершити реконструкцію Центрального мосту до середини вересня або подати заяву про відставку. В разі, якщо міст добудують вчасно, Зеленський пообіцяв приїхати на його відкриття.

У відповідь Філатов написав Facebook-пост: «Шановні друзі, парі укладено. І якщо 14 вересня міст не поїде згідно з документацією, то я напишу заяву на звільнення».

Зазначимо, що міст був побудований у 1967 році та перебував у аварійному стані. Реконструкція тривала надто довго, і сам Філатов відзначив, що укладаючи парі із президентом, «хотів попросити гроші для міста Дніпра». За словами Філатова, місту «ніхто не допомагав, а тільки заважали». Однак, зрештою, висловив задоволення, що Зеленський пообіцяв допомогти з реконструкцією аеропорту.

Не менш амбітне завдання, пов’язане із реконструкцією мосту, але без обіцянки піти у відставку, поставив перед собою мер Києва Віталій Кличко. На початку серпня він обіцяв, що рух швидкісного трамваю Борщагівським шляхопроводом буде відновлено наприкінці вересня.

«Уже наприкінці вересня плануємо відновити трамвайний рух. До кінця 2019 року відновимо й автомобільний рух оновленою частиною шляхопроводу. А у вересні 2020 року розпочнуться роботи на протилежній частині шляхопроводу», — заявив мер столиці.

Уся Борщагівка, Відрадний та частина Чоколівки напружено спостерігають за виконанням цієї обіцянки мера, тому що реконструкція мосту та перекладання трамвайних колій на шляхопроводі, ще й перебудова Шулявського мосту, суттєво погіршили пересування мешканців.

Також Кличко обіцяв завершити реконструкцію Дарницької площі до кінця сезону. «Головне, щоб негода не стала на заваді», — зазначив мер.

Крім того, восени мер планував презентувати нові сходи до Андріївської церкви та завершити другу чергу ремонту Володимирської гірки.

Мер Запоріжжя Володимир Буряк пообіцяв, що у жовтні в 5-й міській лікарні запрацює сучасний ангіограф, а також восени буде відкрито сімейну амбулаторію №6 на вул. Брюлова.

У Черкасах, незважаючи на відставання у графіку гідравлічних випробовувань, міський голова Анатолій Бондаренко пообіцяв не допустити зриву початку опалювального сезону.

Раніше ми писали, як мери виконували обіцянки щодо розвитку системи відеонагляду в містах.

Також «Слово і Діло» писало, як мери виконували обіцянки щодо будівництва та ремонту шкіл.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: