Роздача спецдозволів: суд заарештував вилучені НАБУ в Держкомісії документи

Читать на русском
Столичний райсуд задовольнив клопотання антикорупційного прокурора про арешт тимчасово вилученого майна у приміщенні Держкомісії.

Суд наклав арешт на документацію, яку вилучили детективи Національного антикорупційного бюро під час обшуку у приміщенні Державної комісії України з питань корисних копалин у кримінальному провадженні щодо роздачі спеціальних дозволів.

Таке рішення 22 серпня ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Максим Вишняк за результатами розгляду клопотання прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказував прокурор, 30 липня під час обшуків у приміщенні Держкомісії було вилучено наступне майно: звіти про розвідку родовища твердих корисних копалин «Попередня геолого-економічна оцінка ділянки граніту Слобідська-1 у Коростишівському районі Житомирської області», що затверджені директором ТОВ «Дісіжн» та погоджені директором ТОВ «Стоун Про», папки на зав'язках з надрукованим текстом «Попередня геолого-економічна оцінка ділянки граніту Слобідська-1 у Коростишівському районі Житомирської області», Звіт ТОВ «Дісіжн» про роботи на камінь будівельний і блоковий. Вказана документація постановою детектива була визнана речовим доказам. Тому прокурор САП просив накласти на неї арешт. Вивчивши клопотання, суддя його задовольнила.

Нагадаємо, НАБУ розслідує видачу спецдозволів фірмам у Житомирській області. Також суд у цій справі призначив експертизу. Раніше суд залишив заарештованими вилучені документи в межах розслідування про роздачу спецдозволів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: