Спецдозволи на Житомирщині: суд залишив заарештованими вилучені документи

Читать на русском
Столичний райсуд не побачив підстав для повернення вилучених Національним бюро документів в офісі приватної компанії.

Суд залишив заарештованими документи фірми «Дісіжн», які детективи Національного антикорупційного бюро вилучили в її офісі у межах кримінального провадження про можливе зловживання службовим становищем посадовцями Головного управління Держгеонадр в Житомирській області під час видачі спеціальних дозволів на видобуток лабрадоритів.

Таке рішення 11 липня ухвалила слідча суддя Солом'янського районного суду міста Києва Вікторія Жовноватюк за результатами розгляду скарги компанії, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, НАБУ розслідує можливе зловживання службовців Держгеонадр, які діючи всупереч інтересам служби, без дотримання передбаченого законодавством порядку, видали приватним компаніям спеціальні дозволи на користування надрами на території Житомирської області, що спричинило тяжкі наслідки державі та іншим юридичним особам. В ході розслідування 12 лютого детективом НАБУ було проведено обшук приміщень, які займають ТОВ «Дісіжн», ТОВ «Стоун Про» і ТОВ «Науково-дослідний центр екологічної безпеки та природокористування». Тому адвокат в інтересах ТОВ «Дісіжн» просив повернути тимчасово вилучене майно, на яке нібито не було надано детективам дозволу на вилучення.

Своєю чергою детектив заперечував проти задоволення клопотання. Він вказав, що рішенням суду було надано дозвіл на вилучення документів ТОВ «Дісіжн» в частині виконання фірмою технічних завдань, необхідних для отримання спеціального дозволу на користування надрами на родовище Слобідське-1 Коростишівського району Житомирської області. До того ж, ці документи постановою детектива визнані речовими доказами.

Вивчивши скаргу, суддя залишила її без задоволення.

Нагадаємо, у межах цієї справи суд за клопотанням НАБУ призначив експертизу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: