Зеленський про обіцяні «посадки»: восени все почнеться

Читать на русском
На питання, чи буде «аукціон кримінальних справ», як зобразили його автори фільму «Слуга народу», Зеленський заявив: «Може бути».

Володимир Зеленський заявив, що восени поточного року можуть розпочатися судові процеси над корупціонерами, при цьому він не виключив «аукціону кримінальних справ».

Про це він сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1, якому відзвітував про свої перші 100 днів роботи на посаді президента, передає Слово і Діло.

«Антикорупційний суд, якого не було, 5 вересня починає працювати вперше в Україні. Там пройшов конкурс, мені здається, зараз там з'являться чесні судді. Далі - у нас з'явиться генпрокурор. Це дуже важлива людина», - заявив Зеленський.

«І я думаю, що восени, коли з'являться і Антикорупційний суд, і генпрокурор, все почнеться», - додав Зеленський.

На питання, чи буде «аукціон кримінальних справ», як зобразили його автори фільму «Слуга народу», Зеленський заявив: «Може бути».

«Подивимось. Скільки не буде вистачати грошей у державі», - зазначив президент.

100 днів Зеленського на одній матриці: юристи дали оцінку законності дій президентаНаскільки законними і популярними були рішення президента Володимира Зеленського протягом перших 100 днів його роботи?

«Я думаю, що є кримінальні справи, є такі люди... Батьківщину продавати не можна. Тому деякі справи в жодному разі не можна продавати. І під заставу деяким людям не можна виходити», - відзначив він.

Як відомо, одним зі слоганів передвиборчої кампанії Зеленського був «Весна прийде - саджати будемо».

Раніше, Олександр Данилюк заявив що президент не буде втручатися в процеси і заважати антикорупційним органам робити свою роботу.

«Сам він не може саджати чи не саджати людей – тоді він нічим не відрізнятиметься від старої системи», - відзначив Данилюк.

Відзначимо, Руслан Рябошапка, призначений 29 серпня новообраною Верховною Радою генеральним прокурором, заявляв, що до кінця року очікується понад 20 вироків, які повинен винести Вищий антикорупційний суд України.

Нагадаємо, 29 серпня депутати IX скликання склали присягу і провели перше засідання, під час якого затвердили новий склад Кабміну і ухвалили за основу законопроект про зняття недоторканності. Хто як голосував - за посиланням.

Раніше «Слово і Діло» підбило попередні підсумки 100 днів президентства Зеленського.

«Слово і Діло» порівняло перші п'ять кроків Зеленського та Порошенка на посаді.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: