Рада попередньо схвалила зняття недоторканності: як голосували нардепи

Читать на русском

Верховна рада України попередньо схвалила законопроект, який передбачає зняття депутатської недоторканності. Ініціативу подавав ще Петро Порошенко, коли був на посаді президента, вона вже схвалена Конституційним судом. Документ передбачає скасування недоторканності з 2020 року. «Слово і Діло» подивилося, хто з парламентаріїв виявився готовий до такого рішення і проголосував.

Постанову про попереднє схвалення законопроекту підтримали 363 депутата, тільки один утримався (Руслан Князевич), 29 – не голосували, противників не було.

До нової Ради пройшли 53 нардепи-фігуранти журналістських розслідувань про корупціюДо парламенту дев'ятого скликання пройшли 53 депутати-фігуранти журналістських розслідувань про корупцію. У минулому скликанні їх було 214.

Фракція «Слуга народу» дала максимальну кількість голосів – 247. З 37 позафракційних депутатів 32 виступили «За», 5 – були відсутні. З «Європейської солідарності» всі, крім Князевича (утримався) проголосували «За» (26 голосів).

Зняття недоторканності підтримали всі 24 депутати «Батьківщини». Група «За майбутнє» дала 19 голосів «За» (2 – не голосували, один – був відсутній), фракція «Голосу» – 15 голосів «За» (один не голосував і один був відсутній).

Єдина фракція, яка не виступила на підтримку скасування недоторканності, – «Опозиційна платформа – За життя». З 43 членів фракції 26 – просто не голосували, а 17 – були відсутні.

Відзначимо, Рада проголосує за закон про зняття недоторканності не пізніше 3 вересня.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як народні депутати голосували за призначення керівництва Верховної ради і призначення прем'єр-міністра.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: