100 днів Зеленського на одній матриці: юристи дали оцінку законності дій президента

Читать на русском
Наскільки законними і популярними були рішення президента Володимира Зеленського протягом  перших 100 днів його роботи?
Слово і Діло

Перші 100 днів президентства не дали чіткої відповіді, чого варто очікувати в подальшому від глави держави Володимира Зеленського. В його діях є правильні кроки, позитивні ініціативи, а також помилки, непопулярні рішення та рішення, законність яких викликає серйозні сумніви.

Такого висновку дійшли фахівці платформи громадянської освіти ВУМ online після стоденного аналізу дій Володимира Зеленського на посаді президента, повідомляє «Слово і Діло».

Онлайн-інструмент «ПРО-100 Матриця» має вигляд осі координат з точками, кожній з яких відповідає те чи інше рішення президента за цей період. Місце розташування точки залежить від того, яку оцінку дають юристи законності та популярності рішення.

За сто днів експерти проаналізували всі рішення Зеленського, які жваво обговорювалися в суспільстві протягом цього періоду. Усього їх назбиралося 24. Кожна точка — клікабельна. Натиснувши на неї, можна ознайомитися з розгорнутим коментарем експерта.

«Ми вирішили перевірити припущення, що перші 100 днів керування президента Зеленського дозволять оцінити його діяльність і підкажуть, на що варто чи не варто сподіватись українцям у майбутньому. Враховуючи те, що навіть досвідченим фахівцям, які постійно аналізують ситуацію, важко розібратися в шаленому інформаційному потоці, ми зробили спрощений інструмент, який узагальнює і допомагає побачити реальний стан справ», — прокоментували автори матриці.

Раніше ми спілкувалися із юристом, чому Зеленський передав Кабміну питання надання українського громадянства для деяких категорій росіян.

Також «Слово і Діло» проконсультувалось з експертом, за яких умов нова Рада розгляне законопроекти, подані Зеленським до парламенту минулого скликання.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: