Напад на журналістів «112 Україна»: затримали понад 30 осіб

Читать на русском
У свою чергу, як заявив журналіст 112 Україна Олег Решетняк, невідомі до приїзду поліції змусили знімальну групу видалити відзнятий матеріал.

Співробітники МВС затримали понад 30 осіб, які побили знімальну групу «112 Україна» в Харківській області.

Про це каналу заявила заступник голови Нацполіції в Харківській області Оксана Калмикова, пише «Слово і Діло».

У журналістських розслідуваннях про корупцію фігурують 39 нових депутатів Ради39 нових депутатів парламенту, які або не працювали в минулому скликанні, або ніколи не обиралися, фігурують у журналістських розслідуваннях про корупцію.

«Я зараз перебуваю на місці події. Сюди по тривозі було зібрано два територіальних підрозділи поліції, Золочівський і Дергачівський. Зараз 30 осіб, які були учасниками цієї конфліктної ситуації, працівниками поліції затримані і доставляються до територіального відділку поліції для з'ясування всіх обставин. Зараз ми будемо встановлювати їхні особистості, але попередньо це працівники даного підприємства. Ми будемо розбиратися в ситуації, щоб кваліфікувати подію або за Кримінальним, або згідно з Адміністративним кодексом. Попередньо планується кваліфікація за ст. 296 «Хуліганство». Можливо, додаткова кваліфікація за ст. 171», — заявила Калмикова.

Своєю чергою, як заявив журналіст «112 Україна» Олег Решетняк, невідомі до приїзду поліції змусили знімальну групу видалити відзнятий матеріал.

Раніше поліція Харківської області внесла до ЄРДР відомості про перешкоджання професійній діяльності журналістів після нападу на знімальну групу телеканалу «112 Україна» біля лісгоспу.

Нагадаємо, Богдан подав позов проти журналістів програми «Схеми».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: