Зеленський, ЗМІ та журналісти: який підхід обрали в ОПУ

Читать на русском
Олексій Голобуцькийполітолог

У Зеленського намагаються забезпечити певний імунітет від очікуваних дискредитаційних кампаній у ЗМІ.

Таку думу на своїй сторінці в Facebook висловив політтехнолог Олексій Голобуцький, передає «Слово і Діло».

За його словами, політичні телеграм-канали російського походження також включилися до обговорення відносин команди Зеленського та ЗМІ.

«Здається, просто «запозичили» мою ідею щодо усунення ЗМІ з ланцюжка комунікації президента з виборцями та застосування Зеленським досвіду Трампа із соціальними мережами», – зазначив Голобуцький.

«Але, як завжди, руссопропагандисти не змогли вчасно зупинитись, і їх понесло: тепер вони пророкують жорстоку війну між Зеленським і журналістами вже цієї осені», – додав він.

Для спілкування із суспільством журналісти не потрібні: в мережі обговорюють заяву БогданаАндрій Богдан заявив, що команді Зеленського не потрібні журналісти для спілкування із суспільством. За його словами, виборча кампанія це довела.

Насправді, ми бачимо геть іншу картину. Ані Зеленський, ані члени його команди не уникають використання ЗМІ у власних інтересах, але старанно просувають особисті сторінки в соцмережах як більш гідне довіри джерело інформації, уточнив експерт.

«Тобто їх цілком влаштовують і надалі влаштовуватимуть матеріали в ЗМІ «як пише телеграм-канал «Команда Зеленського», «як сказав у відео в своєму ФБ Зеленський» тощо», – пояснив він.

Такий підхід дійсно сформує для Зеленського певний імунітет щодо очікуваних дискредитаційних кампаній у ЗМІ, підкреслив політтехнолог.

«Негативні електоральні наслідки будуть значно меншими від очікуваних, а це принциповий момент напередодні місцевої виборчої кампанії», – резюмував Олексій Голобуцький.

Як відомо, глава Офісу президента Андрій Богдан заявив, що команді Володимира Зеленського не потрібні журналісти для спілкування із суспільством, вони роблять це без посередників.

«Слово і Діло» подивилося, що в соціальних мережах думають про слова Богдана.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: