Богдан подав позов проти журналістів програми «Схеми»

Читать на русском
Керівник Офісу президента України Андрій Богдан подав судовий позов до Шевченківського районного суду Києва проти журналістів-розслідувачів програми Схеми.

Керівник Офісу президента України Андрій Богдан подав судовий позов до Шевченківського районного суду Києва проти журналістів-розслідувачів програми «Схеми».

Як пише «Слово і Діло», про це свідчать дані державного порталу «Судова влада України».

Зокрема, Богдан хоче спростувати недостовірну інформацію та захистити свою честь, гідність і ділову репутацію.

Вказано, що цивільний позов надійшов до суду 20 серпня. Так, відповідачами вказані троє журналістів – Валерія Єгошина, Максим Савчук і Наталія Седлецька, а також ПАТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України». Справу розглядатиме суддя Ірина Фролова.

Нагадаємо, в березні в розслідуванні журналістів програми «Схеми» повідомлялося, що Богдан 13 березня, ймовірно, таємно зустрічався в Конституційному суді з його головою Станіславом Шевчуком. Зазначалося, що про зустріч свідчать дані журналу відвідувань КСУ.

Так, Богдан підпадає під обмеження люстраційного закону і не може працювати на державній службі, а КСУ тоді вирішував долю закону «Про очищення влади» й міг визнати люстрацію неконституційною.

У квітні Шевчук заявив, що під час зустрічі з Богданом 13 березня йшлося про закон про незаконне збагачення. Він підкреслив, що під час розмови не йшлося про закон про люстрацію, як раніше повідомлялося в ЗМІ. Шевчук також відзначав, що зустріч із Богданом не була таємною.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: