Справа Мартиненка: Ситник звинуватив депутатів і міністрів у тиску на суд

Читать на русском
Під час обрання запобіжного заходу колишньому народному депутату Миколі Мартиненку на суд тиснули 18 нардепів і 3 діючих міністрів.

Під час обрання запобіжного заходу колишньому народному депутату Миколі Мартиненку на суд тиснули 18 нардепів і 3 діючих міністрів.

Про це заявив голова Національного антикорупційного бюро Артем Ситник в ефірі Українського радіо, пише «Слово і Діло».

За словами Ситника, народні депутати і міністри, перебуваючи в залі судового засідання, здійснювали «безпосередній тиск на суддю».

«Я не хотів би говорити про корумпованість суддів, тут потрібно говорити ще і про незахищеність суддів перед певними процесами. Повертаючись до справи Мартиненка - коли слухався запобіжний захід, в залі судового засідання перебували 18 членів парламенту і три діючих міністри, які здійснювали безпосередній тиск на суддю», - заявив глава НАБУ.

Він додав, що за таких умов «дуже складно здійснювати правосуддя». Також Ситник зазначив, що ще жоден виправдувальний вирок за провадженнями НАБУ не набув чинності.

«Ще жодна справа не розвалена, тому що жодне рішення не набуло чинності, жоден виправдувальний вирок не набув чинності. І це тільки перша інстанція», - зазначив він.

Нагадаємо, що екс-нардепа Миколу Мартиненка звинувачують в розтраті коштів державного підприємства «Східний гірничо-збагачувальний комбінат». Суд щодо обрання запобіжного заходу для Мартиненко відбувся 22 квітня 2017 року. Тоді Спеціальна антикорупційна прокуратура просила для Мартиненка запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на 60 днів із альтернативою внесення застави в 300 млн гривень.

Раніше суд відклав підготовче засідання по справі посібників Мартиненка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: