Справа Мартиненка: суд відмовив САП у скарзі на неповернення прокурора Перова

Читать на русском
Апеляційний суд столиці не побачив підстав для повернення антикорупційного прокурора до обвинувачення у справі екс-нардепа.
Київський апеляційний суд

Суд не задовольнив апеляційну скаргу Спеціалізованої антикорупційної прокуратури на відмову суду повернути до кримінального провадження за обвинуваченням колишнього народного депутата Миколи Мартиненка прокурора Андрія Перова.

Таке рішення вчора, 24 квітня ухвалила колегія суддів Київського апеляційного суду, розповіли журналісту «Слова і Діло» в прокуратурі.

За словами співрозмовника, судді скасували рішення Шевченківського районного суду міста Києва, яким відмовили САП у поверненні прокурора Перова, проте апеляційну скаргу не задовольнили.

Як відомо, керівник САП Назар Холодницький подав заяву про перегляд рішення, яким прокурора Перова відсторонили від справи Мартиненка. Проте спочатку суд відмовився розглядати цю заяву, оскільки документ нібито мав бути відправлений на автоматизований розподіл справ. Однак у прокуратурі повідомили, що їх заяву вже розподілили на вказані колегію. Пізніше суд остаточно відмовився повертати прокурора Перова до справи.

Нагадаємо, Перова відсторонили від справи у зв'язку з рішенням прокурорської комісії про винесення йому догани. Цю догану йому оголосили через нібито грюкання дверима після засідання у справі Мартиненка. Проте пізніше Верховний суд скасував догану Перову.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: