Справа Мартиненка: в суді пояснили, чому не повернули прокурора Перова

Читать на русском
Апеляційний суд столиці вказує, що антикорупційна прокуратура не спростувала твердження сторони захисту про зневажливу поведінку прокурора.
Прокурор САП Андрій Перовфото: «Слово і Діло»

Прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Андрія Перова не повернули до обвинувачення колишнього народного депутата Миколи Мартиненка та інших осіб у кримінальному провадження про заволодіння майже 700 млн грн, оскільки САП не спростувала твердження сторони захисту щодо наявності у прокурора неприязні до обвинувачених.

Про це йдеться у мотивувальній частині рішення від 24 квітня колегії суддів Київського апеляційного суду під головуванням судді Олександра Кияшко, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказує колегія, САП не спростувала заяви захисту Мартиненка про те, що у Перова наявна у неприязнь до обвинувачених, а також він нібито образливо висловлювався щодо них та зневажливо себе поводив. Вказане, на думку адвокатів, перешкоджає прокурору неупереджено та об'єктивно здійснювати свої службові обов'язки у кримінальному провадженні.

Водночас судді встановили, що догану Перову, яку йому винесла Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурора скасована Верховним судом, а значить у Шевченківського районного суду міста Києва були достатні підстави для перегляду ухвали про відвід прокурора від справи Мартиненка.

Так, судді частково задовольнили апеляцію САП, скасувавши рішення Шевченківського суду й ухваливши нове, яким заяву про перегляд рішення про відвід прокурора Перова знову залишили без задоволення.

Нагадаємо, керівник САП Назар Холодницький подав заяву про перегляд рішення, яким прокурора Перова відсторонили від справи Мартиненка. Проте суд відмовився її переглядати.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: