Суд відклав підготовче засідання в справі пособників Мартиненка

Читать на русском
Столичний райсуд відклав на 2,5 місяці підготовче засідання за обвинуваченням пособників колишнього голови паливного комітету парламенту.

Суд відклав на 29 серпня підготовче засідання за обвинуваченням Володимира Святненка і Павла Скаленка у межах кримінального провадження про розкрадання 6,4 мільйона євро НАЕК «Енергоатом», в якому також обвинувачують колишнього народного депутата Миколу Мартиненка.

Про це журналісту «Слова і Діла» повідомили у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

За словами співрозмовника, один із суддів колегії захворів і тому підготовче засідання відклали аж на 2,5 місяці.

Як відомо, 1 березня САП скерувала до суду справу посібників Мартиненка. За інформацією САП, Скаленко і Святненко переховувались від Національного антикорупційного бюро та були оголошені у розшук, але потім були затримані та доставлені в суд. Як пояснили в прокуратурі, злочин, який інкримінують поплічникам Мартиненка, був вчинений організованою групою осіб і наразі розглядається в Шевченківському районному суді міста Києва.

Також, як повідомили у прокуратурі, неправомірних дій посадових осіб чеської компанії та подальшої легалізації коштів, якими заволоділи учасники групи, наразі розслідуються компетентними органами Чеської Республіки та Швейцарської Конфедерації.

Нагадаємо, суд за клопотанням захисту призначив експертизу у справі Мартиненка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: