Як мажоритарники нової Ради виконували обіцянки в попередньому скликанні

Читать на русском

«Слуга народу» набрала 43,16% голосів виборців і отримує 254 місця в новій Верховній раді. Більш ніж половину місць – 130 – отримані завдяки дуже високій підтримці на мажоритарних округах. Кандидати-новачки витіснили багатьох досвідчених політиків. Володимир Литвин, Борислав Розенблат, Ігор Кононенко, Олександр Грановський, Дмитро Добкін – їх усіх ми вже не побачимо в сесійній залі. Проте за одномандатними округами пройшли 43 депутати восьмого скликання, «Слово і Діло» проаналізувало, як вони виконували свої обіцянки.

До нового парламенту все-таки потраплять депутати, які в попередньому скликанні не виконали жодного зобов'язання. Юрій Солод, Олександр Пономарьов, Андрій Лопушанський та Анатолій Урбанський дали 10, 8, 10 і 3 обіцянки відповідно, але жодної за п'ять років виконати не змогли.

Є й мажоритарники, які виконали лише по одній обіцянці, – Дмитро Шпенов, Василь Петьовка, Микола Люшняк, Дмитро Шенцев та Олександр Фельдман.

Найбільше обіцянок дав Ігор Гузь, який пройшов по округу у Волинській області. В нього їх 98, 58 обіцянок він виконав, ще 14 – провалив.

Варто зазначити, що майже всі мажоритарники з досвідом депутатства балотувалися як самовисуванці. Від партій пройшли лише Юрій Солод та Олександр Пономарьов («Опозиційна платформа – За життя»), Руслан Требушкін, Дмитро Шенцев і Вадим Новинський («Опозиційний блок»), Віктор Балога («Єдиний центр»), Микола Княжицький та Михайло Бондар («Європейська солідарність»). Новинський, наприклад, виконав 9 обіцянок із 20, Бондар – 23 з 34, а Балога – 7 із 20.

Нагадаємо, «Слово і Діло» подивилося, що в соціальних мережах пишуть політики, які не пройшли до нового парламенту.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: