САП пізно подала скаргу на відмову арештувати брата Каськіва

Читать на русском
Апеляційний суд столиці відмовився розглядати скаргу антикорупційного прокурора на відмову суду заочно взяти під варту брата Владислава Каськіва.
Олександр Каськів

Апеляційний суд повернув Спеціалізованій антикорупційний прокуратурі скаргу на відмову заочно взяти під варту рідного брата колишнього голови Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України Владислава Каськіва Олександра у кримінальному провадженні про заволодіння 259,2 млн грн.

Таке рішення 7 серпня ухвалила колегія суддів Київського апеляційного суду, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказується в документі, Олександр Каськів наразі переховується за кордоном і його оголошено в національний та міжнародний розшуки. Більше того, за даними слідства, Інтерпол також оголосив Каськіва в розшук з метою арешту та екстрадиції з публікацією Червоного оповіщення.

Своєю чергою адвокат підозрюваного заперечував проти задоволення клопотання. Свою позицію він обґрунтовував тим, що у матеріалах клопотання відсутні дані про отримання постанови детектива про оголошення Каськіва в міжнародний розшук Департаментом міжнародного співробітництва Національної поліції України і прийняття постанови до виконання каналами Інтерполу.

Водночас, прокурор САП надав суду відомості про виконання доручення Департаменту міжнародно - правового співробітництва Генеральної прокуратури України про передачу документів про тимчасовий арешт Каськіва каналами МОКП - Інтерпол. За результатами розгляду якого Департаментом міжнародного поліцейського співробітництва Нацполіції до обліків Генерального секретаріату Інтерполу внесено клопотання про публікацію Червоного оповіщення щодо розшуку Каськіва.

Однак, вивчивши клопотання, суддя відмовила в його задоволенні. Вона вказала, що оголошення в розшук Інтерполом Каськіва було винесено на підставі рішення Солом'янського суду про заочний арешт Каськіва, яке було скасовано Київським апеляційним судом.

Втім не погоджуючись з таким рішенням, САП подала апеляційну скаргу, в якій також просила поновити строк на оскарження. Проте суд клопотання залишив без задоволення і відмовив у поновленні строку на оскарження. Як встановив суд, САП запізно подала скаргу, попри те, що прокурори були присутні на засіданні і мали достатньо часу для подачі апеляції.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: