Справа Держінвестпроекту налічує понад 160 томів – САП

Читать на русском
Матеріали кримінального провадження про розкрадання майже 260 мільйонів гривень Держінвестпроекту налічують понад 160 томів.
Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП)фото: «Слово і Діло»

У Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі заявляють, що кримінальне провадження про розкрадання 259,2 мільйона гривень Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами налічує понад 160 томів.

Про це йдеться в ухвалі Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

У клопотанні про продовження запобіжного заходу одному з підозрюваних у справі Держінвестпроекту прокурор САП Олег Макар просив продовжити дію процесуальних обов'язків підозрюваного. За його словами, досудове розслідування хоч і було завершене 26 липня, проте ознайомлення стороною захисту з матеріалами справи, які налічують понад 160 томів, триває. Прокурор додав, що ризики підозрюваного переховуватися від органів досудового розслідування й суду, знищити, сховати або спотворити речові докази;, незаконно впливати на свідків, інших підозрюваних у кримінальному провадженні, а також перешкоджати кримінальному провадженняю іншим чином не зменшилися.

Підозрюваний і його адвокати проти задоволення клопотання заперечували. На їхню думку, пред'явлена підозра є необґрунтованою, а жоден із зазначених прокурором ризиків не є доведеним. Адвокати також вказали, що їхній клієнт не носить електронний браслет через відсутність вільних у наявності.

Вислухавши обидві сторони, суддя частково задовольнив клопотання. На його думку, прокурор зміг довести існування лише двох ризиків: незаконно впливати на свідків, інших підозрюваних і переховуватися від НАБУ, суду. Таким чином, суддя продовжив дію трьох обов'язків: повідомляти про зміну свого місця проживання, здати на зберігання закордонні паспорти та утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними та свідками.

Як відомо, в межах цієї справи НАБУ затримало двоюрідного брата колишнього голови Держінвестпроекту Владислава Каськіва Олександра Матковського. Пізніше суд узяв його під варту. Також детективи оголосили в розшук рідного брата Каськіва. Крім того, в САП повідомляли, що розслідування щодо самого екс-голови Держінвестпроекту триває.

Нагадаємо, суд обмежив ознайомлення з провадженнях фігуранту справи Держінвестпроекту. Раніше розшукуваний фігурант цієї справи сам прийшов до НАБУ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: