Суд залишив заарештованим майно обвинуваченого САП судді

Читать на русском
Столичний райсуд відмовився розглядати клопотання захисту про зняття арешту з майна обвинуваченого, оскільки справа передана до суду.

Суд залишив без задоволення клопотання адвоката судді Малиновського районного суду міста Одеси Анатолія Целуха про зняття арешту з квартири і автомобіля.

Таке рішення 2 серпня ухвалила слідча суддя Солом'янського районного суду міста Києва Вікторія Жовноватюк, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, 8 квітня суд задовольнив клопотання НАБУ і наклав арешт на квартиру Целуха в Одесі загальною площею 73,9 кв. м та автомобіль Mercedes-Benz C300 2008 року випуску. Не погоджуючись з таким рішенням, адвокат власників майна подав клопотання про зняття арешту.

Проте, вивчивши документ, суддя залишила клопотання без задоволення. Вона встановила, що обвинувальний акт щодо Целуха був скерований до Заводський райсуду міста Миколаєва для розгляду по суті, а це означає, що слідчий суддя позбавлений права розглядати це клопотання.

Водночас додамо, що раніше Київський апеляційний суд скасував арешт цього майна.

Як відомо, за даними слідства, Целух отримав неправомірну вигоду у розмірі 2500 доларів за ухвалення рішення на користь громадянина у цивільній справі щодо вирішення житлового спору. У СБУ додали, що у провадженні судді з 2017 року перебувала позовна заява мешканця Одеси до одного з акціонерних підприємств щодо визнання недійсним рішення про виділення житлової квартири. Справа не розглядалась по суті понад півтора роки, через що реальний власник житла не могла розпоряджатись своєю приватизованою квартирою. У лютому цього року власник квартири звернулася до Малиновського суду Одеси з позовом про відвід судді.

Нагадаємо, НАБУ, СБУ і САП викрили Целуха на хабарі. Пізніше йому повідомили про підозру. Також суд визначив судді запобіжним заходом заставу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: