Суд скасував арешт майна підозрюваного одеського судді

Читать на русском
Апеляційний суд столиці побачив підстави для зняття арешту з нерухомості і рухомого майна підозрюваного Національним бюро судді.
Київський апеляційний суд

Апеляційний суд скасував арешт квартири і автомобіля судді Малиновського районного суду міста Одеси Анатолія Целуха, якого Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура обвинувачують в одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення 8 липня ухвалила колегія суддів Київського апеляційного суду за результатами розгляду скарги адвоката, повідомляє «Слово і Діло».

8 квітня суд задовольнив клопотання НАБУ і наклав арешт на квартиру Целуха в Одесі загальною площею 73,9 кв. м та автомобіль Mercedes-Benz C300 2008 року випуску. Не погоджуючись з таким рішенням, адвокат власників майна подав апеляцію. В ній він вказував, що це майно належать іншим людям, які його придбали на підставі договору купівлі-продажу. Вказана інформація підтверджується поданою декларацією Целухом перед звільненням, де вказаного майна немає. До того ж, ці особи не мають жодного стосунку до цього кримінального провадження.

Вивчивши скаргу, судді її задовольнили. Вони встановили, що майно не належить підозрюваному. Більше того, у матеріалах провадження відсутнє повідомлення про підозру судді Целуху, яке б давало об'єктивне розуміння того, що майно підлягає арешту з метою конфіскації майна як виду покарання.

Як відомо, за даними слідства, Целух отримав неправомірну вигоду у розмірі 2500 доларів за ухвалення рішення на користь громадянина у цивільній справі щодо вирішення житлового спору. У СБУ додали, що у провадженні судді з 2017 року перебувала позовна заява мешканця Одеси до одного з акціонерних підприємств щодо визнання недійсним рішення про виділення житлової квартири. Справа не розглядалась по суті понад півтора роки, через що реальний власник житла не могла розпоряджатись своєю приватизованою квартирою. У лютому цього року власник квартири звернулася до Малиновського суду Одеси з позовом про відвід судді.

Нагадаємо, НАБУ, СБУ і САП викрили Целуха на хабарі. Пізніше йому повідомили про підозру. Також суд визначив судді запобіжним заходом заставу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: