У підозрюваного НАБУ судді знайшли детектори прослуховування

Читать на русском
Апеляційний суд столиці залишив заарештованим вилучене майно в службовому кабінету викритого правоохоронцями судді.
затримання судді Анатолія Целуха

Детективи Національного антикорупційного бюро знайшли в службовому кабінеті підозрюваного судді Малиновського районного суду міста Одеси Анатолія Целуха детектори пристроїв прослуховування та генератор шуму.

Про це йдеться в ухвалі Київського апеляційного суду, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказується в рішенні, детективи НАБУ провели обшук у кабінеті судді Целуха й знайшли там два детектори пристроїв прослуховування та камери спостереження Protect 1203 portable bug detector і Hunter PRO portable bug detector, а також генератор шуму Skeller Digital mobile noise generator model MNG-300. За даними детективи, вказане обладнання є вилученим законом з обігу. Постановою вилучене визнане речовими доказами. Пізніше суд наклав на нього арешт.

Своєю чергою адвокат Целуха подав скаргу на це рішення. Однак, вивчивши скаргу, судді відмовили в її задоволенні.

За версією слідства, суддя отримав неправомірну вигоду в розмірі 2500 доларів за ухвалення рішення на користь громадянина в цивільній справі щодо вирішення житлового спору. За даними правоохоронців, у провадженні Целуха з 2017 року перебувала позовна заява мешканця Одеси до одного з акціонерних підприємств щодо визнання недійсним рішення про виділення житлової квартири. Справа не розглядалася по суті понад півтора року, через що реальна власниця житла не могла розпоряджатися своєю приватизованою квартирою. У лютому цього року власниця квартири звернулася до Малиновського суду Одеси з позовом про відвід судді.

Нагадаємо, Целуха викрили на хабарі ще одного суддю. Пізніше йому повідомили про підозру. Також суд визначив судді заставу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: