Суд залишив заарештованими гроші підозрюваного НАБУ одеського судді

Читать на русском
Столичний райсуд не зняв арешт з коштів одеського судді, якого підозрюють в одержанні неправомірної вигоди.
Солом'янський суд Києва

Суд залишив заарештованими 9900 доларів, 2400 євро та кейс з написом Beretta team, в якому зберігаються складові частини рушниці Beretta 5019, судді Малиновського районного суду міста Одеси Анатолія Целуха, якого обвинувачують в одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення 3 липня ухвалила слідча суддя Солом'янського районного суду міста Києва Вікторія Жовноватюк за результатами розгляду клопотання адвоката судді, повідомляє «Слово і Діло».

Вивчивши клопотання, суд залишив його без задоволення.

Раніше Спеціалізована антикорупційна прокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо Целуха.

Як відомо, за даними слідства, Целух отримав неправомірну вигоду у розмірі 2500 доларів за ухвалення рішення на користь громадянина у цивільній справі щодо вирішення житлового спору. У СБУ додали, що у провадженні судді з 2017 року перебувала позовна заява мешканця Одеси до одного з акціонерних підприємств щодо визнання недійсним рішення про виділення житлової квартири. Справа не розглядалась по суті понад півтора роки, через що реальний власник житла не могла розпоряджатись своєю приватизованою квартирою. У лютому цього року власник квартири звернулася до Малиновського суду Одеси з позовом про відвід судді.

Нагадаємо, НАБУ, СБУ і САП викрили Целуха на хабарі. Пізніше йому повідомили про підозру. Також суд визначив судді запобіжним заходом заставу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: