НАБУ та САП повідомили про підозру викритому судді з Одеси

Читать на русском
Антикорупційні правоохоронні органи повідомили про підозру одеському судді, якого викрили на хабарі в 2500 доларів.
Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП)фото: «Слово і Діло»

Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру судді Малиновського районного суду міста Одеса Анатолію Целуху в одержанні неправомірної вигоди.

Про це журналісту «Слова і Діла» повідомило в Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

За словами співрозмовника, судді повідомили про підозру у вчиненні правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України (одержання неправомірної вигоди).

Як відомо, за даними слідства, Целух отримав неправомірну вигоду у розмірі 2500 доларів за ухвалення рішення на користь громадянина у цивільній справі щодо вирішення житлового спору. Наразі правоохоронці продовжують невідкладні слідчі дії, після чого буде вирішуватися питання повідомлення про підозру.

У СБУ додали, що у провадженні судді з 2017 року перебувала позовна заява мешканця Одеси до одного з акціонерних підприємств щодо визнання недійсним рішення про виділення житлової квартири. Справа не розглядалась по суті понад півтора роки, через що реальний власник житла не могла розпоряджатись своєю приватизованою квартирою. У лютому цього року власник квартири звернулася до Малиновського суду Одеси з позовом про відвід судді.

Нагадаємо, САП повідомила про підозру судді із Львівської області. Раніше суд призначив експертизу «прослушки» цього судді.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: