Зеркаль заявила про новий рівень боротьби за українських моряків

Читать на русском
Заступниця міністра закордонних справ Олена Зеркаль заявила, що дипломатичний шлях звільнення українських військовополонених моряків перейде на новий рівень.

Заступниця міністра закордонних справ Олена Зеркаль заявила, що дипломатичний шлях звільнення українських військовополонених моряків перейде на «новий рівень».

Про це вона сказала в інтерв’ю ВВС News Україна.

Звільнення моряків: чи є перспективи повернення до жовтняПолітичне рішення про звільнення українських моряків може бути ухвалене до жовтня, говорить адвокат Микола Полозов.

«Зараз почнеться новий політичний сезон, і для нас також почнеться новий рівень боротьби за наших моряків», - заявила представниця МЗС.

За словами Зеркаль, питання звільнення моряків буде порушено на новій сесії Генеральної асамблеї ООН у вересні.

«Ми продовжуємо боротьбу, залучаємо усіх наших партнерів для тиску на Росію, це питання порушується на всіх зустрічах на найвищих щаблях. Це питання обговорювалося під час зустрічі в Осаці, яка була між Путіним і Трампом», - додала вона.

25 листопада 2018 року в районі Керченської протоки російські силовики незаконно захопили два українські катери Бердянськ і Нікополь, а також рейдовий буксир Яни Капу, що слідували в порт Маріуполя.

Росія судить українських моряків як кримінальних злочинців - порушників держкордону. Україна вважає їх військовополоненими та вимагає безумовного звільнення.

Міжнародний трибунал з морського права за позовом України зобов’язав Росію відпустити всіх 24 українських моряків. У Кремлі проігнорували вимогу трибуналу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: