Звільнення моряків перебуває за межами мінських переговорів – Безсмертний

Читать на русском
Звільнення українських моряків, яких РФ незаконно затримала минулого року в Керченській протоці, перебуває за межами процесу в Мінську.

Звільнення українських моряків, яких РФ незаконно затримала минулого року в Керченській протоці, перебуває за межами процесу в Мінську.

Обмін Вишинського на моряків: чому це може стати помилкоюУ МЗС РФ підтвердили, що обговорюють з Україною питання про можливий обмін захоплених у полон 24 українських моряків. Про звільнення українців поговорили з експертами.

Про це повідомив представник України в робочій підгрупі з політичних питань ТКГ Роман Безсмертний, передає «Слово і Діло».

Безсмертний заявив, що потрібно «зняти рожеві окуляри й припинити анонсувати те, чого не буде найближчим часом». За його словами, для звільнення моряків є відповідне рішення Міжнародного трибуналу ООН з морського права.

«Звільнення моряків перебуває за межами процесу в Мінську. За ним є рішення Міжнародного трибуналу і діалог між президентом Зеленським і президентом Путіним. Українська сторона наполягає на безумовному виконанні цього рішення. Водночас я дуже прошу вас всіх, давайте знімемо рожеві окуляри й перестанемо анонсувати звільнення через день-два тощо. Це не просто важкий процес, це дуже важкий процес. Тому давайте перестанемо анонсувати те, чого не буде», – підкреслив він.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський нещодавно зателефонував президенту РФ Володимиру Путіну для обговорення питання звільнення полонених. Однак, вчора морякам продовжили арешт до 24 жовтня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: