Динаміка міграції в Україні: де зареєстровано найбільше переселенців

Читать на русском

В Україні станом на початок серпня налічується 1 млн 398 тис. 917 внутрішньо переміщених осіб з окупованих територій Донбасу та Криму. При цьому кількість зареєстрованих переселенців збільшилася порівняно з червнем на 9 тис. 125 осіб. «Слово і Діло» відстежило динаміку змін у міграції населення з окупованих територій України.

За даними Міністерства соціальної політики, отриманими на запит «Слова і Діла», найбільше переселенців, як і раніше, зареєстровано в Донецькій області – 492 тис. 160 осіб, в Луганській – 273 тис. 652 особи, в Києві – 151 тис. 126 особи. Західні області України найменш привабливі для внутрішньо переміщених осіб: у Тернопільській області – лише 2 тис. 117 осіб, у Чернівецькій – 2 тис. 447 осіб.

Кількість зареєстрованих переселенців протягом липня збільшилася на 9 тис. 125 осіб, але порівняно з липнем 2018 року кількість ВПО змінилась на 117 тис. 320 осіб. Найактивніше реєстрували переселенців у Донецькій області (3 тис. 592 осіб), Києві (1 тис. 374 осіб) та Луганській області (1 тис. 408 осіб), а знялися з реєстрації лише 8 людей у Вінницькій та 6 – у Сумській областях.

У липні держава надала переселенцям 255,3 млн грн матеріальної допомоги для покриття витрат на проживання та оплату житлово-комунальних послуг. Для порівняння в травні минулого року ця сума склала 247,1 млн грн.

Нагадаємо, ми писали, як змінювалася думка населення протягом останніх 5 років щодо способів зупинити війну на Донбасі.

Також ми повідомляли про заяву президента Володимира Зеленського про те, що на законодавчому рівні мають схвалити положення про спрощення отримання дозволу для відвідування окупованого Криму.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: