Динаміка міграції в Україні: де зареєстровано найбільше переселенців

Читать на русском

В Україні станом на початок липня налічується 1 млн 389 тис. 792 внутрішньо переміщених особи з окупованих територій Донбасу та Криму. При цьому кількість зареєстрованих переселенців збільшилася порівняно з травнем на 6 тис. 101 особу. «Слово і Діло» відстежило динаміку змін у міграції населення з окупованих територій України.

За даними Міністерства соціальної політики, отриманими на запит «Слова і Діла», найбільше переселенців, як і раніше, живе в Донецькій області – 488 тис. 568 особи, в Луганській – 272 тис. 244 особи, в Києві – 149 тис. 752 особи. Західні області України найменш привабливі для внутрішньо переміщених осіб: у Тернопільській області – лише 2 тис. 99 осіб, у Чернівецькій – 2 тис. 469 осіб.

Кількість зареєстрованих переселенців на початок липня збільшилася на 6 тис. 101 особу, але порівняно з аналогічним періодом у 2018 році зменшилася на 125 тис. 336 осіб. Найактивніше реєстрували переселенців у Києві (1 тис. 489 осіб) та Луганській області (1 тис. 43 особи), а знялися з реєстрації лише 2 людини в Тернопільській області.

У червні держава надала переселенцям 249 млн грн матеріальної допомоги для покриття витрат на проживання та оплату житлово-комунальних послуг. Для порівняння в травні минулого року ця сума склала 234,3 млн грн.

Нагадаємо, ми писали, як змінювалася думка населення протягом останніх 5 років щодо способів зупинити війну на Донбасі.

Також ми розбиралися з експертами, чи зможе виконати передвиборчу обіцянку щодо допомоги переселенцям «Європейська солідарність».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: