Запуск «Північного потоку-2» затримується на 8 місяців – ЗМІ

Читать на русском
Запуск Північного потоку-2 можуть відтермінувати на вісім місяців через позицію Данії, повідомляє Reuters.

Запуск проекту газопроводу «Північний потік-2» на вимогу Данії можуть відкласти на 8 місяців.

Як пише «Слово і Діло», про це передає Reuters.

Повідомляється, що затримка проекту призведе до значних фінансових витрат.

«У скарзі оператора проекту на адресу датської влади вказана вартість третього маршруту, витрати на який оцінюються у 560 млн євро, а витрати на отримання нового запиту на цей маршрут - 100 млн євро» - йдеться в повідомленні.

Маршрут «Північного потоку-2» має проходити через води Фінляндії, Швеції, Данії та Німеччини. Зараз він має дозволи від усіх країн, води яких перетинає, крім Данії.

Раніше голова МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що Росія розцінює затягування Данією розгляду заявок на будівництво «Північного потоку-2» як порушення принципів міжнародного морського права.

Нагадаємо, Nord Stream 2 AG подала Данії третю заявку стосовно маршруту газопроводу «Північний потік-2» у водах на південь від острова Борнхоль 15 квітня. 28 червня Nord Stream 2 AG відкликала свою заявку.

У компанії заявили, що в них є ще два альтернативні маршрути, які маютьпройти на північний захід від і на південний схід від острова відповідно. Однак вони будуть прокладені через міжнародні води й не потребують отримання дозволу від МЗС Данії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: