Україна і США обговорили питання «Північного потоку-2»

Читать на русском
Прем'єр-міністр Володимир Гройсман на зустрічі з міністром енергетики США Ріком Перрі запропонував об'єднати зусилля з протидії російському проекту Північний потік-2.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман на зустрічі з міністром енергетики США Ріком Перрі запропонував об'єднати зусилля з протидії російському проекту «Північний потік-2».

Як пише «Слово і Діло», про це йшла мова на зустрічі у вівторок, 21 травня, повідомляє урядовий портал.

У Nord Stream 2 розповіли, чи зможе «Північний потік-2» замінити транзит через УкраїнуРосійський газопровід Північний потік-2 не зможе замінити транзит через Україну. Новий газопровід являє собою додаткову інфраструктуру.

«Будівництво Nord Stream 2 - різновид енергетичної зброї Росії. Вони хочуть використовувати цей газопровід для впливу на європейських партнерів. Україна категорично проти будівництва. Дякую США за підтримку в цьому важливому питанні», - сказав Гройсман.

У свою чергу, Перрі зазначив, що США підтримують Україну і залишаться «нашим сильним економічним партнером».

«В Україні величезні природні ресурси знаходяться під землею, і це важливий ресурс вашого народу. Потрібно протидіяти тим, хто може використовувати енергетику як зброю. Тому США виступає проти будівництва російського газопроводу Nord Stream 2», - сказав він.

На зустрічі також йшлося про те, що Україна і США мають багато спільних напрацювань, які потрібно підсилювати в майбутньому.

Як зазначається, це другий візит Перрі в Україну, перший відбувся в листопаді 2018 року.

Вашингтон має намір ввести санкції на будівництво газопроводу Північний потік-2 і готує відповідний законопроект.

У той же час видання Bloomberg повідомляє, що під час візиту до Києва Перрі повідомив про підготовку нових санкцій США проти Північного потоку-2.

Вашингтон уже неодноразово заявляв, що він незадоволений будівництвом газопроводів Північний потік-2 і Турецький потік, оскільки це дозволить Росії відмовитися від транзиту газу через територію України.

Зазначимо, напередодні Перрі обговорив газові питання з президентом Володимиром Зеленським і главою Нафтогазу Андрієм Коболєвим.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: