Комітет Сенату США затвердив проект санкцій проти «Північного потоку-2»

Читать на русском
Лідер більшості в Сенаті США Мітч Макконнелл повинен буде призначити голосування в повному складі Сенату.

Комітет Сенату Сполучених Штатів Америки схвалив законопроект, який повинен накласти санкції щодо компаній і осіб, що беруть участь в будівництві газопроводу «Північний потік-2».

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на агентство Bloomberg.

Як повідомляється, на підтримку законопроекту виступили 20 членів комітету, проти - двоє. Лідер більшості в Сенаті США Мітч Макконнелл повинен буде призначити голосування в повному складі Сенату.

«У Росії погана історія використання енергії як зброї», - заявив Круз незадовго до голосування. Він сказав, що президент Російської Федерації Володимир Путін «отримує свій дохід військового авантюризму і ворожості» від нафти і газу.

Законопроект «про захист енергетичної безпеки Європи», зареєстрований республіканським сенатором Тедом Крузом, відображає занепокоєння деяких законодавців стосовно впливу РФ в Європі. Документ має пройти як Сенат, так і Палату представників і бути підписаним президентом Дональдом Трампом, щоб стати законом.

Планується, що санкції будуть спрямовані на судна, які прокладають газопровід, і компанії, які володіють цими суднами. Йдеться зокрема про двох компанії, які уклали контракти на прокладку труб для «Північного потоку-2»: швейцарську Allseas та італійську Saipem.

Нагадаємо, Данія може зірвати запуск «Північного потоку-2».

Також відзначимо, Україна вітає санкції США проти «Північного потоку-2».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: