Помпео заявив, що «Північний потік-2» потрібно зупинити

Читать на русском
Росія хоче використовувати енергію як важіль тиску на Європу, наголосив глава Держдепартаменту.

Державний секретар Сполучених Штатів Америки Майк Помпео заявив, що не можна допустити втілення будівництва нового російського газопроводу «Північний потік-2».

Про це він сказав під час зустрічі з прем'єр-міністром Великої Британії Терезою Мей у Лондоні 8 травня, передає «Слово і Діло» з посиланням на Reuters.

Як зазначає агентство, Помпео прибув до Лондона для переговорів із Мей і міністром закордонних справ Джеремі Гантом за місяць до запланованого офіційного державного візиту до Великої Британії президента США Дональда Трампа.

У розмові з Мей Помпео вчергове підкреслив, що не можна допустити втілення російського проекту будівництва газопроводу з Росії до Німеччини «Північний потік 2».

Раніше посол Сполучених Штатів у Німеччині Річард Гренелл учергове пригрозив санкціями німецьким компаніям за участь у будівництві газопроводу «Північний потік-2».

Нагадаємо, 6 травня російська компанія «Газпром» заявила, що по дну Балтійського моря укладено понад 1170 км газопроводу «Північний потік-2», що становить 48% від його загальної протяжності.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: