Україна вітає санкції США проти «Північного потоку-2»

Читать на русском
Дипломатичне представництво України в США вітало ухвалення в Конгресі санкцій проти Північного потоку-2.

У посольстві України в США вітали узгодження комітетом у закордонних справах Палати представників Конгресу США законопроекту, що передбачає запровадження санкцій проти російських енергетичних трубопроводів Північний потік-2 і Турецький потік.

Як пише «Слово і Діло», про це в четвер, 27 червня, говориться на сторінці посольства у Facebook.

Позиції Києва та Берліна щодо «Північного потоку-2» діаметрально відрізняються – ЗеленськийЗеленський повідомив, що обговорив із Меркель проект газопроводу Північний потік-2, визнавши, що позиції держав щодо нього діаметрально протилежні.

«Вітаємо узгодження Комітетом у закордонних справах Палати представників Конгресу США законопроекту Про захист енергетичної безпеки Європи, який передбачає введення американських санкцій проти російських експортних енергетичних трубопроводів, в тому числі Північного потоку-2 і Турецького потоку», - зазначили дипломати.

У законопроекті йдеться, що російський уряд використовує енергетичні ресурси як інструмент для втручання і політичного тиску, а центральним елементом стратегії є підвищення залежності європейських країн від поставок російських енергоносіїв.

«Саме Північний потік-2 і Турецький потік служать цим цілям Кремля і повинні бути зупинені. Також законопроектом передбачено механізм гарантування обсягів транзиту природного газу по території України», - йдеться в повідомленні.

У посольстві зазначили, що будуть «продовжувати тісну роботу з американськими законодавцями для забезпечення надійних гарантій енергетичної безпеки України».

Нагадаємо, напередодні в Конгресі США узгодили закон про введення санкцій проти компаній, пов'язаних з будівництвом російського трубопроводу Північний потік-2.

Раніше президент США Дональд Трамп заявив, що його адміністрація розглядає можливість застосування односторонніх санкцій щодо учасників проекту Північний потік-2.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: