У Конгресі США узгодили санкції проти «Північного потоку-2»

Читать на русском
У Конгресі Сполучених Штатів Америки погодили закон про введення санкцій проти компаній, пов'язаних з будівництвом російського трубопроводу Північний потік-2.

У Конгресі Сполучених Штатів Америки погодили закон про введення санкцій проти компаній, пов'язаних з будівництвом російського трубопроводу «Північний потік-2».

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на повідомлення глави «Нафтогаз України» Андрія Коболєва у Facebook.

За його словами, Комітет у закордонних справах Палати представників парламенту США одноголосно підтримав законопроект про санкції на постачання технологій та обладнання для російських трубопровідних проектів.

«Рішення комітету - важливий крок на шляху до прийняття санкцій. Незважаючи на одностайну підтримку ініціативи, очікуємо, що в липні законопроект схвалить Палата представників. Враховуючи, що за ухвалення документа виступають представники як Республіканської, так і Демократичної партій, він має шанс бути проголосованим у Сенаті і підписаним президентом США вже в серпні», - заявив Коболєв.

Також він зазначив, що цей законопроект з хірургічною точністю спрямований проти політичних газопровідних проектів Кремля і не зачіпає інтересів інших.

«Тільки спільними зусиллями ми зможемо зупинити будівництво Nord Stream -2 і реалізацію інших проектів, які завдають величезної шкоди міжнародної енергетичної безпеки», - заявив Коболєв.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Палаті представників Конгресу США зареєстрований законопроект про введення санкцій проти компаній, пов'язаних з будівництвом російського трубопроводу Північний потік-2. Законопроект внесли демократ Денні Хек і республіканець Грег Пенс.

Раніше Газпром заявив, що Північний потік-2 готовий наполовину. На даний момент укладено понад 1,1 тис. км газопроводу. Президент РФ Володимир Путін заявив, що Росія готова йти до кінця в реалізації проекту.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: