«Північний потік-2» побудований на 60%

Читать на русском
У російській компанії Газпром повідомили, що газопровід Північний потік-2 побудований на 60,4%.

Трубопровід Північний потік-2, яким буде доставлятися російський газ в Європу, побудований на 60,4%.

Про це повідомив глава російського Газпрому Олексій Міллер, передає «Слово і Діло», з посиланням на російські ЗМІ.

«Роботи по «Північному потоку - 2» ведуться за графіком, жодних відхилень на сьогоднішній день від спочатку запланованого графіка немає. На сьогодні укладено 1 482 км труби в двонитковому виконанні, це 60,4% всієї протяжності газопроводу «Північний потік - 2» в двонитковому виконанні», - сказав він.

За даними Міллера, капітальні витрати в рамках проекту профінансовані більш ніж на 80% і проект буде реалізований. Міллер не бачить правових можливостей для зупинки проекту та вважає, що точка неповернення, коли це можна було зробити, давно пройдена.

Раніше повідомлялося, що компанія-оператор Nord Stream 2 AG відкликала свою заявку на прокладання газопроводу Північний потік-2 через територіальні води Данії.

«Північний потік-2» піде в обхід транзитних держав - України, Білорусі, Польщі та інших східноєвропейських і прибалтійських країн - через виняткові економічні зони і територіальні води п'яти країн - Росії, Фінляндії, Швеції та Німеччини.

Дві гілки «Північного потоку-2» повинні бути побудовані до кінця 2019 року. Вони пройдуть від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: