Терміни будівництва «Північного потоку-2» перенесли

Читать на русском
Російський газопровід побудують не раніше другої половини 2020 року, якщо Данія схвалить третій маршрут проекту.

Компанія Nord Stream 2 AG заявила про перенесення термінів будівництва газопроводу «Північний потік-2» на більш пізній період.

Як говориться в заявці компанії, проект буде готовий до експлуатації в другій половині 2020 року, якщо Данія дасть дозвіл на будівництво на південний схід від Борнхольма, пише «Слово і Діло».

У Nord Stream 2 розповіли, чи зможе «Північний потік-2» замінити транзит через УкраїнуРосійський газопровід Північний потік-2 не зможе замінити транзит через Україну. Новий газопровід являє собою додаткову інфраструктуру.

Як наголошується в документі, розміщеному, на сайті Данського енергетичного агентства, планується будівництво двох паралельних підводних трубопроводів діаметром 48 дюймів для транспортування близько 55 млрд кубометрів на континентальному шельфі та у виключній економічній зоні країни.

«Планується, що трубопровідна система буде завершена і готова до транспортування газу в другій половині 2020 року», – йдеться в заявці Nord Stream 2 AG.

У документі також повідомляється, що дозволи на будівництво газопроводу були видані в Швеції, Німеччині, Фінляндії та Росії. Підготовчі роботи на суші і на морі почалися в 2018 році у всіх чотирьох в країнах, і зараз ведеться прокладення трубопроводу у водах Німеччини, Швеції та Фінляндії.

Як відомо, 19 червня в Данії відбудуться громадські слухання щодо третього маршруту газопроводу «Північний потік-2». Протягом слухань буде розглянутий поданий ДЕА звіт про оцінку впливу на навколишнє середовище щодо третього маршруту газопроводу на південний схід від острова Борнхольм, що проходить через виняткову економічну зону Данії.

Нагадаємо, Nord Stream 2 AG подала Данії третю заявку щодо маршруту газопроводу «Північний потік-2» у водах на південь від острова Борнхоль 15 квітня.

За даними «Газпрому», зараз газопровід збудований наполовину.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: