ГПУ проситиме відсторонити від роботи 4 суддів ОАСК

Читать на русском
ГПУ проситиме про відсторонення 3 столичних та одного одеського суддю, яких підозрюють у втручанні в роботу Вищої кваліфікаційної комісії суддів та інших можливих злочинах.

Генеральна прокуратура проситиме про відсторонення 3 столичних та одного одеського суддю, яких підозрюють у втручанні в роботу Вищої кваліфікаційної комісії суддів та інших можливих злочинах.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Інформування про слідство у справі ОАСК: НАБУ програло позов до ВРПВерховний суд не задовольнив позов Національного бюро до дисциплінарного суддівського органу щодо його рішення.

Також стало відомо, що наступного тижня Генеральний прокурор України Юрій Луценко проведе чергову нараду та заслухає слідчих і прокурорів у цій справі.

Окрім підозр, які у п’ятницю ГПУ вручила трьом суддям Окружного адміністративного суду Києва та судді Суворівського районного суду Одеси, слідство також провело перші допити. Сьогодні, 2 серпня голові Окружного адміністративного суду Києва Павлу Вовку та ще 3 суддям вручили підозри.

Їх підозрюють у перешкоджанні діяльності Вищої кваліфікаційної комісії суддів, постановленні завідомо неправосудних рішень та втручанні в діяльність судових органів

Як відомо, 26 липня НАБУ спільно з ГПУ провело обшуки в Окружному адміністративному суді Києва в рамках розслідування можливого скоєння кримінальних злочинів головою суду та окремими суддями.

За даними слідчих, голова Павло Вовк і деякі судді організували схему створення штучних перешкод в роботі Вищої кваліфікаційної комісії суддів для уникнення обов’язкового кваліфікаційного оцінювання.

Голова Окружного адмінсуду Павло Вовк заявив, що справа проти нього — особиста помста директора НАБУ Артема Ситника.

Судді Окружного адмінсуду звернулися до Вищої ради правосуддя через ймовірне втручання ГПУ і НАБУ в здійснення ними правосуддя. На їхню думку, метою дій ГПУ і НАБУ був «тиск на суддів для ухвалення судових рішень, вигідних керівництву цих органів».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: