Керівництво Окружного адмінсуду тиснуло на суддів КСУ через закон про незаконне збагачення – Горбатюк

Читать на русском
Керівництво Окружного адміністративного суду міста Києва могло вчинити тиск на ухвалення рішення Конституційним судом України (КСУ) щодо закону про незаконне збагачення.

Керівництво Окружного адміністративного суду міста Києва могло вчинити тиск на ухвалення рішення Конституційним судом України (КСУ) щодо закону про незаконне збагачення.

Про це повідомив керівник управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк, передає «Слово і Діло».

За його словами, епізоди впливу суддів Окружного адмінсуду до КСУ підлягає окремому розслідуванню.

«Деталі слідства, епізод який підлягає розслідуванню окремому. Але стисло можна казати на вплив на окремих членів для прийняття тих чи інших рішень саме Конституційним судом. Тобто схиляння певних членів КСУ до прийняття тих чи інших рішень, які потрібні тим особам. Це пов’язано зі скасуванням незаконного збагачення і визнанням незаконним закону про люстрацію», – заявив Горбатюк.

Пізніше правоохоронці оприлюднили відео, в якому зафіксовані переговори в кабінетах голови ОАСК Павла Вовка та його заступника Євгена Аблова.

Роз`яснення щодо обшуків в Окружному адмінсуді Києва (повна версія відео)NABU

Нагадаємо, 26 липня детективи Національного антикорупційного бюро України проводять обшук в Окружному адміністративному суді міста Києва, зокрема у кабінеті голови суду Павла Вовка. У НАБУ зазначили, що обшуки відбуваються в справі можливого вчинення кримінальних правопорушень головою та окремими суддями ОАСК.

Раніше повідомлялося, що чотирьом суддям Окружного адміністративного суду міста Києва повідомлять про підозру в ухваленні неправосудних рішень. Зокрема, за словами Горбатюка, ці судді в ручному режимі ухвалювали рішення про звільнення та призначення членів ВККС.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: