ГПУ вручила підозру ще двом суддям ОАСК

Читать на русском
ГПУ вручила підозру суддям Євгенію Аблову та Ігорю Погрібніченку.  Раніше стало відомо, що голові Окружного адміністративного суду Києва Павлу Вовку вручили повідомлення про підозру.

Генеральна прокуратура вручила підозру суддям Євгенію Аблову та Ігорю Погрібніченку.

Як пише «Слово і Діло», про це theБабелю повідомили в пресслужбі ГПУ.

Інформування про слідство у справі ОАСК: НАБУ програло позов до ВРПВерховний суд не задовольнив позов Національного бюро до дисциплінарного суддівського органу щодо його рішення.

Усі вони підозрювані у кримінальному провадженні № 42014100020000046 від 25.02.2014 за статтями «зловживання владою або службовим становищем, службове підроблення, перевищення влади, постановлення суддею (суддями) завідомо неправосудного вироку, рішення, ухвали або постанови».

Нагадаємо, раніше стало відомо, що голові Окружного адміністративного суду Києва Павлу Вовку вручили повідомлення про підозру у втручанні в роботу Вищої кваліфікаційної комісії суддів.

Як відомо, 26 липня НАБУ спільно з ГПУ провело обшуки в Окружному адміністративному суді Києва в рамках розслідування можливого скоєння кримінальних злочинів головою суду та окремими суддями.

За даними слідчих, голова Павло Вовк і деякі судді організували схему створення штучних перешкод в роботі Вищої кваліфікаційної комісії суддів для уникнення обов’язкового кваліфікаційного оцінювання.

Голова Окружного адмінсуду Павло Вовк заявив, що справа проти нього — особиста помста директора НАБУ Артема Ситника.

Судді Окружного адмінсуду звернулися до Вищої ради правосуддя через ймовірне втручання ГПУ і НАБУ в здійснення ними правосуддя. На їхню думку, метою дій ГПУ і НАБУ був «тиск на суддів для ухвалення судових рішень, вигідних керівництву цих органів».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: