У НАБУ прокоментували обшук у НКРЕКП

Читать на русском
У Національному бюро підтвердили проведення обшуку в Нацкомісії й повідомили, що він був проведений за ухвалою суду.

Детективи Національного антикорупційного бюро проводили обшук у приміщенні Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг у межах кримінального провадження щодо формули «Роттердам плюс».

Таку інформацію журналісту «Слова і Діла» підтвердили в прес-службі НАБУ.

«Детективи НАБУ 14 лютого здійснили обшуки в приміщеннях НКРЕКП. Слідча дія санкціонована і проведена в межах розслідування у кримінальному провадженні за фактом можливого зловживання службовими особами НКРЕКП своїм службовим становищем під час ухвалення рішення про введення в дію так званої формули «Роттердам плюс», – зазначили у відомстві.

В НАБУ додали, що під час розслідування детективи стикаються з перепонами, в тому числі з боку НКРЕКП, яка приховує частину документів. За інформацією НАБУ, це документи, які визначають окремі складові елементи прогнозованого розрахунку оптової ринкової ціни на електроенергію.

«Має місце й перекручування інформації з боку окремих осіб. Мова про буцім-то наявність висновків експертів, які не підтверджують факт завдання збитків інтересам держави через дію формули «Роттердам плюс».Для того, щоб запобігти подальшим маніпуляціям, роз'яснюємо, що розмір збитків в межах кримінального провадження визначається виключно за результатами судово-економічної експертизи, яка може бути проведена тільки уповноваженими державними експертними установами», – додали в Національному бюро.

Раніше про цей обшук повідомили в самій Нацкомісії.

«Сьогодні (14 лютого – ред.) проводився обшук. Комісія виконує всі законні вимоги слідчих. Комісія й раніше надавала всі документи та всі коментарі щодо справи, в якій ведеться розслідування. Розраховуємо на об'єктивність та неупередженість», – підкреслили в НКРЕКП.

У Нацкомісії додали, що працюють у штатному режимі й продовжують співпрацювати з НАБУ, а також іншими правоохоронними органами в межах законодавства.

Нагадаємо, суд зобов'язав НАБУ повернути вилучені комп'ютери НКРЕКП у справі «Роттердам плюс». Також ЗМІ писали, що ця справа налічує 90 коробок. Раніше директор НАБУ Артем Ситник назвав суму можливих збитків у справі «Роттердам плюс».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: